از آب چشمه چه استفاده هایی می شود؟

از کاربردهای آب چشمه چه می دانید؟ هنگامی که آب های زیر زمینی از طریق شکاف، ترک و دیگر راه های طبیعی، به سطح زمین راه پیدا میکنند، چشمه پدید می آید. آب این چشمه ها به دلیل زلال بودن و شفافیت بسیاری که دارند، در زمان های قدیم که لوله کشی به خانه ها راه نیافته بود، برای نوشیدن و استفاده خانگی اهمیت بسیاری داشت. امروزه نیز حتی با وجود آب لوله کشی در سراسر کشور، همچنان از آب چشمه به خاطر داشتن املاح معدنی و خواص درمانی فراوان به عنوان آب آشامیدنی استفاده می شود.
هنگامی که آب چشمه از بین سنگ ها و ماسه ها عبور می کند، در صورتی که با آلودگی های سطح زمین و آب های جاری (مانند گل و لای باران) در تماس نباشد و هیچ گونه گل و لایی در آن وجود نداشته باشد، قابل شرب می باشد. به همین دلیل معمولا بهترین انتخاب برای افراد ساکن روستا و مناطقی است که دسترسی به آب لوله کشی ندارند.
چشمه آب معدنی چیست؟
چشمه های آب معدنی همان طور که از نامشان پیداست، دارای املاح طبیعی مانند کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم هستند.
نوشیدن تنها یک لیوان از آب معدنی موجود در چشمه، می تواند نیاز بدن انسان را به هر مواد و املاح مورد نیاز آن پاسخ دهد.
چشمه های آب معدنی از لحاظ املاح به سه دسته نمکی، گوگردی و آهن دار تقسیم شده و از لحاظ منشا، در سه گروه سطحی، عمقی و مخلوط قرار می گیرند.
نوشیدن از آب چشمه
آب چشمه چه خواص درمانی و شفابخشی دارد؟
آب تمامی چشمه ها دارای ساختار و مواد یکسان نیستند. به همین خاطر این آب ها با توجه به نمک، بستر و شرایط منطقه ای، دارای کاربرد و خواص درمانی متفاوت هستند. تماس آب چشمه با بدن، به درمان بسیاری از بیماری ها مانند روماتیسم، راشیتیسم، لنفاتیسم و برخی از بیماری های مربوط به زنان کمک می کند. آب چشمه صفرای بدن را افزایش داده و باعث حرکت روده و جلوگیری از یبوست می شود. چشمه های آب گرم نیز به دلیل حل کردن مقدار زیادی از مواد و املاح معدنی به درون خود، قدرت شگفت انگیزی در درمان اغلب بیماری ها، خصوصا بیماری های پوستی دارند.
از معروف ترین چشمه های آب معدنی در ایران، می توان به چشمه لاریجان در مازندران، دلفان در لرستان، آب گرم سرعین در اردبیل، اهرم در بوشهر و چشمه آب معدنی محلات اشاره کرد. ایران از لحاظ داشتن چشمه ها و قنات ها بسیار غنی است، با این حال، این چشمه ها بر اثر بارش کم در طول سال، مدیریت ضعیف و استفاده نادرست از این منابع آبی، رو به کاهش و از بین رفتن می باشند.